Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Végre kiderült, miért kínozza magát Az ébredő Erő főgonosza

  • TV GO
  • 2016. 05. 02., 00:20
  • Akció-Kaland, Sci-fi

Sok nézőnek szemet szúrt, hogy a hetedik Star Wars-filmben Kylo Ren a főhősökkel való harca közben saját magát ütlegeli. Vajon miért? A kulcsszó a fájdalom, a lényeg pedig a kapcsolat a sötét oldal erőivel.

Habár a Star Wars: Az ébredő Erő-t már múlt decemberben bemutatták, még mindig vannak olyan rejtélyek és kérdések, amelyek fél évvel később is izgatják a rajongók fantáziáját. Ráadásul mindezt a film DVD- és Blu-Ray megjelenése csak tovább fokozta.

Ennek kapcsán mostanában megtudhattuk, pontosan miért is állt át Han Solo fia, Kylo Ren a sötét oldalra, illetve hogy miért használ egy bizarr, hamuval teli tálcát sisaktartó gyanánt. Az apró rejtélyek sora azonban ezzel még természetesen nem ért véget, de most a Star Wars Minute egyszemélyes csapata arról is lerántotta a leplet, hogy vajon miért csapkodja saját magát a film főgonosza.

(Forrás: Kobal / The Picture Desk)

A szóban forgó jelenetben Kylo épp Finn-nel és Reyjel küzd, és eközben elkezdi kényszeresen csapkodni saját magán azt a sebet, amit korábban egy lézervető számszeríjtól szerzett. A furcsa jelenségen szemmel láthatóan maga a vele párbajozó Rey is megrökönyödik – de vajon mi lehet az oka?

A Star Wars Minute szerint a mazochista gesztusnak nem pusztán az az oka, hogy Kylo így piszkálja fel magában az adrenalint a csatához. A magyarázat ennél összetettebb. Ifjú főgonoszunk ugyanis – saját apja meggyilkolásával – a filmben végérvényesen magához öleli a sötét oldalt. A sötét oldalt pedig többféle képpen lehet táplálni: a félelem, a harag és a gyűlölet mellett a fájdalom is tökéletes "adalék".

A fent látható videó egyéb példákat is hoz arra, amikor egy-egy sith nagyúr saját fájdalmát használta fel az erő táplálására. Darth Bane például azért volt képes túlélni a mérgezést egészen addig, amíg nem talált ellenmérget, mert a fájdalom megnövelte az erejét. Ahogy Darth Maul is annak köszönheti, hogy életben maradt, miután gyakorlatilag félbevágták, hogy a borzalmas kín megsokszorozta a benne rejlő sötét oldal erejét.

Ennek megfelelően tehát minél jobban szenved sebe ütögetése miatt Kylo, annál nagyobb lesz az ereje, amit fel tud használni a vele párbajozó Finn és Rey ellen. A rövid videó végén ugyan készítője beismeri, hogy magyarázata egyáltalán nem a hivatalos álláspontot képviseli, de beláthatjuk, hogy ettől függetlenül kifejezetten logikus és értelmes a megfejtése.

Darth Maul a Star Wars: Baljós árnyakban (Forrás: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12)

STAR WARS-FILMEK A TV GO-N:

- Star Wars: Baljós árnyak
- Star Wars: A klónok támadása
- Star Wars: A Sith-ek bosszúja
- Star Wars: A Birodalom visszavág
- Star Wars: A Jedi visszatér

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Kobal / The Picture Desk

Kategóriák: Akció-Kaland Sci-fi

Filmek Neked!

Gru

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2010)

Testcsere

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2011)

Tad Jones csudálatos kalandjai

Színes, magyarul beszélő, spanyol animációs film (2012)

Éttermi élet

Színes, magyarul beszélő,amerikai vígjáték (2012)