Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Innen olyan ismerős a Walking Dead új, brutális főgonosza

  • TV GO
  • 2016. 05. 05., 17:00
  • Akció-Kaland, Dráma, Sci-fi, Vígjáték

Nemrégiben debütált a népszerű horrorsorozat, a zombiapokalipszist immár 2010 óta megéneklő The Walking Dead hatodik évadának záró epizódja, benne egy új, de kifejezetten ismerős arccal. De vajon hol láthattuk a Negant játszó Jeffrey Dean Morgant korábban?

NANCY ÜL A FŰBEN

Mielőtt eljátszotta volna a The Walking Dead eddigi talán leghátborzongatóbb negatív figuráját, Jeffrey Dean Morganre a magyar néző szintén egy sorozatban figyelhetett fel. A 2005 és 2012 között futott Nancy ül a fűben című szériában a címszereplő főhősnő, Nancy Botwin a Breaking Bad Walter White-ját jócskán beelőzve vágott bele teljesen oda nem illő kívülállóként a drogbizniszbe.

(Forrás: Fórum Home Entertainment)

A kertvárosi, kétgyermekes háziasszony ugyanis hirtelen megözvegyül, és úgy dönt: családja megélhetéséről egyedülálló anyaként úgy tud a legjobban gondoskodni, ha marihuánakereskedő lesz. A váratlanul elhunyt férj pedig a sorozatban nem volt más, mint Morgan, aki ugyan csak két rész flashback-jeleneteiben formálta meg Judah Botwint, de mivel a családi fotókon a háttérben állandóan látható volt, ismerős arcává vált a szériának.

P.S. I LOVE YOU

Ez a Hilary Swank és Gerard Butler főszereplésével készült 2007-es, egyszerre könnyfakasztó és kacagtató romkom/melodráma volt a színész első fontosabb nagyjátékfilmes megjelenése. A P.S. I Love You-ban maga az elhunyt férj (Butler) segít halála után feldolgozni a gyászt feleségének (Swank), mégpedig olyan furmányos módon, hogy előre megírt leveleket, előre összeállított csomagokat, jól időzített üzeneteket küld neki „a síron túlról”. Az egyik levél a halott férj szülőhazájába, Írországba küldi az asszonyt, aki a borzalmas tragédia után először itt kerül intim kapcsolatba egy másik férfival. Az ellenállhatatlanul sármos ír kocsmazenészt pedig ki más játszhatta volna, mint az ellenállhatatlanul sármos Morgan?

(Forrás: Jonathan Hession / Kobal / The Picture Desk)

ODAÁT

Nem a Nancy ül a fűben Judah Botwinja volt az egyetlen tévés apuka, akit a színész az évek során eljátszott. Ő volt ugyanis a 2005-öt óta futó természetfeletti sorozatban, az Odaát-ban a két démonvadász fivér, Sam és Dean Winchester édesapja, John. És a drogdíler mamit szerepeltető szériához hasonlóan itt is ő indította be az eseményeket, hiszen az általa megformált karakter eltűnése-felbukkanása-halála vezette a Winchester fiúkat arra, hogy apjuk nyomdokaiba lépve belevágjanak a szellemirtásba.

(Forrás: The WB)

Morgannek az Odaát-on kívül is voltak természetesen más fontosabb sorozatai. A Grace klinika második évadának szívbetegeként például nemcsak Izzie, de az egész világ szívét elrabolta – és összetörte. Közvetlenül a The Walking Dead előtt pedig a színész A férjem védelmében című ügyvédes sorozatban (az anyukája kedvenc műsorában!) játszott, nem túl meglepő módon egy ügyvédet.

WATCHMEN: AZ ŐRZŐK

Morgan a The Walking Dead előtt is megvillanthatta már sötét oldalát, hiszen az Alan Moore kultikus képregénye alapján készült 2009-es rendhagyó szuperhősös moziban is negatív figurát alakított. Ő volt az „őszintén erkölcstelen” Komédiás, aki a kormány megbízásából, de céltalanul is szívesen gyilkolászik, ezenkívül szabadidejében nőket erőszakol meg. A film egyik legemlékezetesebb jelenetében például ahelyett, hogy szétoszlatná őket, őszinte élvezettel lő szét garázda, de alapvetően fegyvertelen tüntetőket.

(Forrás: Kobal / The Picture Desk)

BATMAN SUPERMAN ELLEN – AZ IGAZSÁG HAJNALA

A Watchmen: Az őrzők után hat évvel Jeffrey Dean Morgan újabb szuperhősmoziban tűnt fel – bár a felvillant talán jobb szó lenne rá, hiszen Zack Snyder (ő rendezte a Watchmen-t is!) Batmant és Supermant egymásnak eresztő crossover filmjében tényleg csak egy villanás erejéig jelent meg. Ő játszotta Thomas Wayne-t, Bruce Wayne, azaz Batman apukáját. Igen, egy újabb sorsdöntő apuci szerep, és igen, szegény sztárunknak megint rövid úton rossz vége lett.

(Forrás: InterCom)

Ám a mindössze egyperces jelenet a legjobb példa rá, hogy „nincs kis szerep, csak kis színész”, hiszen Morgan ebben az apró cameóban is emlékezetes tudott lenni (igaz, nagyrészt jellegzetes fizimiskájának és szuggesztív kisugárzásának köszönhetően). A jó hír pedig, hogy hihetetlen, de a színész már ötvenéves, így lassan talán megérik a nagypapi szerepekre is. Izgatottan várjuk, de természetesen csak a The Walking Dead hetedik évadja után, melynek első epizódja októberben debütál – és annyi biztos, hogy kedvencünk is benne lesz.

JEFFREY DEAN MORGAN FILMJEI A TV GO-N:

- Vesztesek bosszúja
- Démoni doboz
- Gyilkos ösztön
- A 657-es járat

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: AMC

Kategóriák: Akció-Kaland Dráma Sci-fi Vígjáték

Filmek Neked!

Gru

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2010)

Testcsere

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2011)

Tad Jones csudálatos kalandjai

Színes, magyarul beszélő, spanyol animációs film (2012)

Éttermi élet

Színes, magyarul beszélő,amerikai vígjáték (2012)