Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Régi nagy kedvenc tűnhet fel a Star Wars 8-ban

  • TV GO
  • 2016. 05. 19., 14:40
  • Akció-Kaland, Sci-fi

Lehetséges, hogy nem kell tovább nélkülöznünk a 900 éves apró zöld jedi mestert az újabb Csillagok háborúja-folytatásban?

Egyes értesülések szerint Rian Johnson, a jelenleg készülő Star Wars: Episode VIII forgatókönyvíró-rendezője Frank Ozt, Yoda mester megformálóját is felkérte, hogy csatlakozzon a stábhoz.

Annyi biztosnak tűnik, hogy a népszerű szinkronszínésszel/bábossal már rögzítettek hangfelvételeket a folytatás számára, ám az még nem világos, mekkora szerepről van szó, és hogy Johnson vajon a „Yoda-bábot” is fogja-e használni a filmben, esetleg a karakter csak hangjával lesz jelen.

Frank Oz tavaly decemberben Az ébredő Erő premierjén (Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP)

Az információ sajnos meg nem erősített forrásból származik, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne drukkolhatnánk kedvencünk visszatérésének. Hiszen Oz már Az ébredő Erő-ben is majdnem megismételte a szerepét, csak J.J. Abrams végül mégsem rakta bele a filmbe a vele készült hangfelvételeket.

Yoda Rey álomjelenetében beszélt volna a lányhoz, amikor az először kerül kapcsolatba Luke Skywalker fénykardjával, de a zöld jedi mesteré helyett végül Ewan McGregor hangját hallhattuk, miközben Oztól csak a már korábbi Star Wars-részekben is hallott mondatokat vágták be.

Yoda és a Mark Hamill alakította Luke Skywalker A Birodalom visszavágban (Forrás: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12)

Ezenkívül az is némi bizakodásra ad okot, hogy a hetediktől eltérően a nyolcadik epizódban Mark Hamillnek minden bizonnyal nagy szerepe lesz Luke Skywalkerként, és Yoda biztosan hasznos tanácsokat tudna adni akár neki, akár Reynek a Kylo Ren és az Első Rend elleni harcban.

A rendezőként is ismert Frank Oz (Rémségek kicsiny boltja, A Riviéra vadorzói, Jöttem, láttam, beköltöztem stb.) a Muppet Show számos részében és rengeteg Muppet-filmben dolgozott bábosként és szinkronhangként. Ugyanilyen minőségben volt jelen a Csillagok háborúja, A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és a Baljós árnyak című Star Wars-filmekben.

A komputeranimált Yoda a Star Wars: A sith-ek bosszújában (Forrás: LucasFilm / Walt Disney Pictures / Collection Christophel)

A klónok támadása és A sith-ek bosszúja című folytatásokban Oz azonban csak hangját kölcsönözte a kis zöld jedinek, mivel ott a sok közeli és a harcjelenetek miatt már nem bábként, hanem komputeranimációval keltették életre a figurát. Hogy a Star Wars: Episode VIII-ben örülhetünk-e a visszatértének, az majd 2017. december 15-én derül csak ki.

STAR WARS-FILMEK A TV GO-N:

- Star Wars: Baljós árnyak
- Star Wars: A klónok támadása
- Star Wars: A Sith-ek bosszúja
- Star Wars: A Birodalom visszavág
- Star Wars: A Jedi visszatér
- Star Wars: Az ébredő Erő

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12

Kategóriák: Akció-Kaland Sci-fi

Filmek Neked!

Gru

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2010)

Testcsere

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2011)

Tad Jones csudálatos kalandjai

Színes, magyarul beszélő, spanyol animációs film (2012)

Éttermi élet

Színes, magyarul beszélő,amerikai vígjáték (2012)