Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Minden, amit az önálló Han Solo-filmről tudni kell

  • TV GO
  • 2016. 05. 20., 08:15
  • Akció-Kaland, Sci-fi

Miután végre kiderült, ki játszhatja el a hőn áhított szerepet, itt az idő összefoglalni, mit is lehet tudni a két év múlva érkező Star Wars-spin offról.

A Millennium Falcon kapitányának ellentmondásos figurája talán a Csillagok háborúja egész világának legizgalmasabb karaktere, akiről pontosan lehet tudni, hogy számos kalandban volt már része az 1977-es első rész előtt is. Szerencsére hamarosan elérkezik a pillanat, és többet nem kell elképzelnünk, mi mindenen ment át a fiatal Han Solo hűséges szőrös másodpilótájával az oldalán, hiszen mint azt jó ideje tudni lehet, tovább bővül a Star Wars mozis univerzuma, és filmet forgatnak Han korai éveiről.

A CSELEKMÉNY

Az önálló Han Solo-mozi azokba az időkbe visz vissza, amikor a Birodalom ereje teljében volt, így megtudhatjuk, hogy alakult ezen külső körülmények hatására a pénzsóvár, elszánt, gyakran könyörtelen, ám barátaiért mindenre kész űrcsempész jelleme olyanná, amilyennek a Csillagok háborújá-ban megismertük.

Akik azonban attól félnek, a film esetleg túl régre nyúlik vissza, és a gyermek vagy kamasz Hant fogja bemutatni, megnyugodhat, hiszen Lawrence Kasdan egy podcastben elmondta, hogy nem azt készülnek elmesélni, milyen körülmények között született és nevelkedett a hős. Inkább csak olyan jó tíz évvel vagy valamivel többel mennének vissza korábbra (az 1977-es részhez képest), hogy megmutassák, mi minden formálta a kantinban megismert figura összetett személyiségét.

(Forrás: Kobal / The Picture Desk)

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója ezenkívül egy konferencián azt is elárulta, hogy a film Han és Chewie találkozásáról fog szólni, ami logikus, hiszen Han Solo és a wookie nagyjából abban az időszakban találkozhattak, amit a mű bemutatni készül – úgy is mondhatnák, Chewbacca személye megkerülhetetlen egy Han-eredettörténet elmesélésekor.

A FORGATÓKÖNYVÍRÓK

Mivel Han Solo ikonikus figurája az ifjúkori évek ábrázolásakor értelemszerűen más színész illetékességi körébe kerül (hiszen Harrison Ford lassan 74 éves), az alkotók megpróbálják egyéb módon biztosítani a folytonosságot – nehogy még egy Hayden Christensen/Anakin Skywalker-katasztrófa történjen, és inkább a Ewan McGregor/Obi-Wan Kenobi-féle forgatókönyv valósuljon meg.

Lawrence Kasdan a Star Wars: Az ébredő Erő tavaly decemberi premierjén (Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP)

Ennek érdekében a Han Solo-filmet az a Lawrence Kasdan írja, akinek A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő scriptjét is köszönhetjük, mindezt leszámítva pedig nagy gyakorlata van a „faszagyerek”-karakterek megalkotásában is, hiszen ő volt az egyik forgatókönyvírója Az elveszett frigyláda fosztogatói című első Indy-kalandnak. Kasdan munkáját fia, Jon fogja segíteni, aki Különcök és stréberek-, illetve Dawson és a haverok-epizódokkal, illetve két saját nagyjátékfilmjével edzett a nagy feladatra.

A RENDEZŐK

Az egyszerre komoly és vicces sztorik vászonra álmodása, az animáció használata és a jól megkoreografált akciójelenetek nem állnak távol szerencsére a Han Solo-mozi megrendezésére kiszemelt direktorduótól sem. Phil Lord és Christopher Miller eddig olyan alkotásokat rendeztek, mint a Derült égből fasírt és A Lego-kaland című animációs filmek, illetve a 21 Jump Street – A kopasz osztag és a 22 Jump Street – A túlkoros osztag című akciókomédiák. Sőt valamilyen formában már a Star Wars világához is közel kerültek, hiszen A Lego-kaland-nak volt egy Millennium Falcon-os jelenete is, amit (az egész művel együtt) remekül oldottak meg.

A SZEREPOSZTÁS

Több hónapig tartó találgatás és 2500 színész meghallgatása után május elején végre kiderült, ki játszhatja el a fiatal Han Solót. A Lucasfilm választottja Alden Ehrenreich, akit korábban olyan filmekben láthattunk, mint a Tetro, a Vonzások, a Lenyűgöző teremtmények vagy a Blue Jasmine.

A 26 éves színész azonban a sok felejthető alakítás után még csak az idén hívta fel magára először igazán a világ figyelmét, méghozzá a Coen fivérek Ave, Cézár! című szatírájában. Az ötvenes évek Hollywoodjának zűrzavarában játszódó alkotásban Ehrenreich nagyon szimpatikusan és szerethetően formálta meg a komfortzónájából kimozdított mucsai cowboyfilmes színészt, de azért erősen kell iparkodnia, hogy meggyőző űrcsempészként is bizonyítani tudjon.

Alden Ehrenreich az Ave, Cézár!-ban (Forrás: Universal Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12)

Más szereplőt és szerepet a filmesek egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, de mint írtuk, egy önálló Han Solo-mozi elképzelhetetlen lenne Chewie nélkül, így a műben minden bizonnyal megjelenik a szőrös jelmezt korábban is magára öltő Peter Mayhew, illetve – mivel a brit sztár sem fiatal már – dublőre, a finn kosaras, Joonas Suotamo, aki már Az ébredő Erő-ben is besegített a wookie életre keltésében. Suotamo ugyan 12 centivel alacsonyabb a 2 méter 21 centiméter magasra nőtt Mayhew-nál, de ez a jelek szerint a hetedik Star Wars-filmben sem okozott gondot.

Peter Mayhew (félig) Chewbacca-jelmezben a Star Wars: A sith-ek bosszúja forgatásán (Forrás: Kobal / The Picture Desk)

A CÍM

A produkció többi szereplőjéhez hasonlóan egyelőre rejtély a film pontos címe is. A befektetők és üzleti partnerek Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film-ként ismerik a mozit, ahogy ezen a munkacímen hivatkoznak rá a rajta dolgozók és az IMDb filmes adatbázis is. Vélhetően hatalmas szenzációt fog majd kelteni, amikor nagy csinnadratta közepette bejelentik végre a pontos végleges címet is.

A PREMIER

Ezzel szemben az már napra pontosan tudható, mikor láthatja a világ először a várva várt alkotást: 2018. május 25-én lesz az amerikai premier, nagyjából öt hónappal a Star Wars: Episode VIII 2017. december 15-i érkezése után és egy évvel a Star Wars: Episode IX bemutatásának dátuma (2019. május 24.) előtt. A 2020-ig érkező összes Csillagok háborúja-moziról egyébként itt találunk részletes ismertetőt.

STAR WARS-FILMEK A TV GO-N:

- Star Wars: Baljós árnyak
- Star Wars: A klónok támadása
- Star Wars: A Sith-ek bosszúja
- Star Wars: A Birodalom visszavág
- Star Wars: A Jedi visszatér
- Star Wars: Az ébredő Erő

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Kobal / The Picture Desk / AFP

Kategóriák: Akció-Kaland Sci-fi

Filmek Neked!

Gru

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2010)

Testcsere

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2011)

Tad Jones csudálatos kalandjai

Színes, magyarul beszélő, spanyol animációs film (2012)

Éttermi élet

Színes, magyarul beszélő,amerikai vígjáték (2012)