Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Elgondolkodtató filmek klímaváltozáshoz

  • TV GO
  • 2019. 07. 02., 17:15
  • Természetfilm

Sokak szerint nem beszélhetünk globális fenyegetettségről, klimatikus kitettségről akkor, amikor ötmilliós városok maradnak víz nélkül, amikor erdők kapnak lángra a 46 fokos európai nyárban. Különbenis természetes, ha egy-egy aszályosabb periódus után szinte mederig apadnak a folyóink.

Egyébként nem tudom, ki hogy van a műanyaggal, de engem például megbénít a tudat, hogy ijesztően rövid periódus alatt bankkártyányi mennyiségű plasztik szennyeződés kerül a szervezetembe, bár lehet, hogy valakinek éppen ettől jön meg az étvágya. Napi ajánlónkban releváns természet- és dokumentumfilmeket válogattunk össze a Moziklub kínálatából.

Foto: Europress / Ulet Ifansasti - Getty images

Volt egyszer egy erdő

Miért probléma az erdőírtás? A növényzet szervezett kiírtása elveszi az állatok élőhelyét, melegíti a talajt, hozzájárulhat a szárazsághoz, ellenben remek gyárakat és lakóparkokat lehet építeni a felperzselt táj fölé. Viszont, ha bedörren az ég, akkor a megkopasztott domboldalakról akadály nélkül zúdul le a sárözön, ami aztán viszi a házat, az autót és a jószágot. Filmünkben a villág erdőségeinek legszebb válogatását láthatjuk, mielőtt az kiírtottuk volna azokat.

Klíma ide, klíma oda, a nyári meleg a városlakókat se kíméli. Túl sok a beton, túl kevés a zöld, a fák hiánya elősegíti a hősziget jelenség felerősödését. Sokat hallani arról, hogy a nagyobb városok növényzete már nem győzi a szmoggal és az állati vizelettel vívott harcot, de az is súlyos, amikor valaki azért öli meg a ház előtti fát, mert hangosan csiripelnek a madarak, és még parkolni se lehet tőle. Hogy mennyit jelent egyetlen fa a természetnek? Íme a válasz: A Nagy Fafilm.

Nyilván nem az ember, hanem a gondatlan őzek és mókusok miatt kerülnek műanyagok és hűtőszekrények a folyókba, tavakba. Ejnye! Szerencsére vannak olyanok, akik ezt nem hagyják, és évről évre megpróbálnak valamit tenni az egyébként ivóvízünkül szolgáló folyóink megmentéséért. Valamit visz a víz - elkeserítő korkép és egy nemes gesztus a holnapért.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Foto: Europress / Ulet Ifansasti - Getty images

Kategóriák: Természetfilm

Filmek Neked!

Volt egyszer egy erdő

Színes, szinkronizált, francia dokumentumfilm (2013)

A Nagy Fafilm

Színes, magyar dokumentumfilm (2014)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)