Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Édes álom a sarki lottózóból: A csodacsapat

  • TV GO
  • 2019. 08. 06., 16:20
  • Vígjáték

Hőséggel rúgta ránk az ajtót a nyár hóhérjának is csúfolt augusztus, aki ellopja a nappalokat, de megáldja a futball éjszakákat.

Mi sem jelzi jobban előre a megfázós szeptemberi reggeleket, az undok októberi zúzmarát, a ködös novemberi tüsszögést és a 18 fokos karácsonyt, mint a vén kontinens meghatározó ligáinak és bajnokságainak kezdete.

A vakáció múlásáról a sarki ikszeldében heverő áttetsző tollak figyelmeztetnek pontosan: a kék csíkok állásából, a golyócskák kopásából simán megállapítható, hogy merre jár az ősz. A zsíros, kövér, maszatolós lenyomatok a selejtezők dömpinjgéről árulkodnak, tehát még bőven tart a nyár. Kimaradó vonalak, karcoló tüskék: mindjárt szeptember...

Pezsgő élet a sarki kuckóban

Helyszíni beszámolónk szerint úgy röpködnek ilyenkor a tévesen behúzott tétekre dobott tízezresek, mint a megunt makukás zacskók a lelátón, nyitástól zárásig megy a taktikázás, a morgolódás a harminc fokban érlelt sörszagú izzadtságban. A rublikákba vetett szaktudás és a százezres álmok évada ez, és ki tudja, talán a kuckó hőseinek mohikánja, a reggel 8 óta tartó élő fogadgatásban megfáradt mackó úr édes álma éppen azon a gyepszőnyegen játszódik, ahol napi ajánlónk hősei, A csodacsapat spílerei rúgják a bőrt.

via GIPHY

A sport egyik tanítása, hogy őszinte hittel és akarattal bármit elérhetünk, és bár közhelyes, de tényleg nem mindig a fényes győzelem a legfontosabb. A sportban rátalálhatunk elveszettnek hitt önmagunkra és esélyt kapunk egyfajta újrakezdésre is. Nagyjából erről szól A csodacsapat című francia vígjáték, ami egy kiégett labdarúgó és elkallódott társainak feltámadásáról mesél.

Patrick Orbera (José Garcia) nagyszerű tehetség, kiváló futballistaként sikert sikerre halmozott, majd a pályán töltött évek után edzőként jeleskedett, de a féktelen szenvedély végül a szakadék szélére sodorta. Súlyosbodó alkoholproblémái és züllött életvitele miatt egy szürke kis halász szigetre száműzték, ahol paradicsominak éppen nem nevezhető állapotok fogadják. A közösség egyetlen reménye a helyi halászokból verbuválódott focicsapatban van, ami valamilyen csoda folytán még nem esett ki a nemzeti kupából.

Orbera kapva kap az alkalmon és az amatőrök élére áll. Csodafegyverként megpróbálja játékra bírni öreg barátait is, de a váratlan behívó nem mindenkit lelkesít. Az egykori sztárok térde itt-ott recseg-ropog kicsit, többen magánéleti válsággal küzdenek, de akad köztük olyan is, aki karrier utáni depresszióját videójátékokba folytja. Vajon képes összeállni a francia „lúzer fc”, vagy kiégett hősei tovább ücsörögnek a vesztesek cserepadján?

Szurkolj velünk A csodacsapat sikereiért a TV GO-n!

Érdekesség, zárójelben: a filmben felbukkan Jean Reno, akinek magyarhangját a honi futball legendás alakja, Mészöly Kálmán adja.

via GIPHY

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: Telé Star

Kategóriák: Vígjáték

Filmek Neked!

A csodacsapat

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2013)

Lecsó

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2007)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)