Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az örök mellékszereplők: Anne Ramsey

  • TV GO
  • 2019. 08. 06., 14:49
  • Örök mellékszereplők

Egy atomtöltetű rakétákat szállító bányavonat belerohant belerohant egy fehérorosz halaskofába, aki túlélte ugyan a robbanást, de Hulk-szerű fizikumra tett szert, és azóta puszta műfogsorával szaggatja szét a lépcsőházban szotyolázó huligánokat.

Valahogy így maradt meg nekünk Anne Ramsey, a 70-es, 80-as évek karakterszínésznője, akit a castingirodák az elsőként tárcsáztak, ha egy amerikai vígjátékban csibészeltethető, veszett vérnagyira volt szükség. Ami nem csoda, hiszen fizimiskája láttán megjelent lelki szemeink előtt a pincéjében láncra vert postás, aki egyszer fél napot késett a januári nyugdíjcsekkel. Anne 1929-ben született New Yorkban, már tizenévesen intenzíven színészkedett, majd 1950-től megannyi Broadway-darabban feltűnt. Vannak színésznők, akiknek kifejezetten jól állnak az évgyűrűk, és negyvenen túl sokkal vonzóbbak, mint huszonévesen. Nos, Anne kimondottan nem ebbe a kategóriába tartozott, ám bizarr módon pont ennek köszönhette, hogy megnyíltak előtte Hollywood kapui. Elsőként a The Sporting Club című vígjátékban tűnt fel, majd a 70-es évek majd összes „kultsorozatában” (Columbo, Charlie Angyalai, Starsky és Hutch, CHIPs stb) feltűnt.

A bárkit élveboncoló öregasszonyt elsőként a Kincsvadászokban játszotta el, majd a Dobjuk ki anyut a vonatból! című vígjátákban fejlesztette tökélyre. Ez volt mellesleg pályafutásának legemblematikusabb szerepe, noha Véranyót a Knight Riderben is eljátszotta. (Történetesen abban a részben, melyben a Bonnie-nak maszkírozott gonosz cyberterrorista átírja KITT feddhetetlen jellemét.) Életkorát nézve azonban sosem lehetett igazán hitelesen vén tűzokádónak titulálni, 1988-ban bekövetkezett halálakor csupán 59 éves volt. És nem mellesleg a Dobjuk ki anyut… c. filmben mindössze 15 évvel volt idősebb Danny DeVitonál, akinek nagy becsben tartott anyját alakította. Ezért a szerepért mellesleg Oscar-díjra is jelölték. Utolsó filmje a Homer és Eddie volt James Belushi és Whoopi Goldberg főszereplésével.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Örök mellékszereplők

Filmek Neked!

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)