Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Egy Belleville-i zsaru esete a burzsuj drogkereskedőkkel

  • TV GO
  • 2019. 08. 12., 11:00

Aki szereti Omar Sy-t és azt a végtelenül jószívű, odaadó, laza és szarkasztikus humorral átitatott karaktert, akit az Életrevalókban keltett először életre, annak Belleville-i zsaruként is befogja lopni magát a szívébe.

A Belleville-i zsaruban ugyanis, mondhatni ugyanazt a kedves és rendes, humorral felfegyverkezett és szabályokat olykor megkerülő fekete srácot kapjuk vissza, mint az Életrevalókban volt, annyi kivétellel, hogy ezúttal még fegyvert is adnak a kezébe, hiszen egy francia zsaru mégsem mászkálhat Párizs és Miami utcáin csak úgy, egy árva jelvénnyel a zsebében.

Tessalit Productions

A történet egészen odáig csendesen folydogál a medrében, amíg a Párizsban élő Baaba (Omar Sy) életébe be nem toppan egyik gyerekkori barátja, Roland. A kellemesnek ígérkező találkozást aztán végül villámgyorsan szakítja félbe két álarcos fószer, akik az étterem kellős közepén vérengzést rendeznek. Baababan pedig itt rendesen eltörik valami, így elhatározza, hogy megkeresi barátja gyilkosait. Ha pedig mindez még nem lenne untig elég, adott Baaba édesanyja és szakítás szélén hánykódó barátnője is, aki bármit megadna azért, ha Baabat valahogyan letudná hámozni szeretett mamájáról. Baaba ugyanis eléggé ragaszkodó típus, az elköteleződés terén azonban még bőven volna rajta mit csiszolni.

Tessalit Productions

Visszaugorva rendőri akciójára, hogy majdnem mindenkinek jó legyen, a nyomozás érdekében Miamiba utazik, hogy átvéve Roland összekötő tiszti szerepét a Francia konzulátuson, a végére járjon a gyilkosságnak.

Tessalit Productions

De mint azt már előre borítékolhatjuk az Életrevalók Drissjéből kiindulva, Baabaként sem lesz hiány kotnyeles magánakciókból. Szerencsére büntetésből mellé osztanak egy Miami-i rendőrt, Ricardo Garcia-t (Luis Guzmán), aki mint amolyan babyszitter, kénytelen büntiből felügyelni Baaba minden lépését.

Tessalit Productions

A felhőtlen viszonyt, Baaba önfejűsége és partizánakció mellett édesanyja és a drogcsempész házaspár megmozdulásai is tovább cifrázzák, úgyhogy ha csak arra gondolunk, hogy mi sült ki anno a Halálos Fegyver vagy éppen a Bad Boys párosából, szerintem nem kell tovább ragoznunk, hogy a filmtörténelem mennyire szereti ismételni önmagát.

A közös nyomozás pedig ezúttal sem tűri, hogy határok közé szorítsák, úgyhogy Párizstól Miamin át, egészen Afrikáig izgulhatunk Baaba és Ricardo diplomáciai határokat feszegető, kábítószercsempész gorillákon át vezető szavannai akciójának sikeréért.

Illusztráció forrása: Tessalit Productions

Filmek Neked!

A belleville-i zsaru

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)